Helaas is er een percentage dat hier anders over denkt, omdat men ervan uitgaat dat het veel meer kost om een regelmatige interval in te regelen. Gelukkig kan ik ook zeggen dat een groot deel inziet dat het financieel weinig uitmaakt (soms gaat het maar om 1 bekapbeurt op jaarbasis!) en dat de kwaliteit van de hoef juist uitmuntend blijft.
Een van mijn klanten is pedicure en zij vertelde mij ooit:

  • 4 weken: onderhouden en voorkomen
  • 6 weken: bijwerken en bestrijden
  • 8 weken: opnieuw beginnen

Bovengenoemde intervallen zijn dus gebaseerd op ons, de mens.

Op de foto is een ezelhoef te zien die iedere 6 tot 8 weken netjes bekapt wordt en de paardenhoef van het paard “Mr. Unicorn” van een klant die haar paard structureel iedere 5 weken laat bekappen.
Ik geniet hier van, niet alleen dat ik minder werk heb en omdat het dier minder lang hoeft te staan, maar omdat we te maken hebben met übergezonde hoeven.
Deze dieren lopen niet gevoelig, hebben geen rotstraal, hebben geen schimmels, hebben zeker geen scheuren, hebben geen vergroeide hoeven, hebben geen pijn dat ze steeds moeten liggen en noem het maar op.

Dus… Dat is de reden dat een regelmatige bekapbeurt echt wel nodig is. Het kost misschien 1 extra bekapbeurt, maar het bespaart je dierenartskosten en hoefproblemen.