Mijn verhaal

Het begon allemaal ruim 30 jaar geleden toen mijn moeder mijn broer en mij mee nam wandelen naar de dichtstbijzijnde wei om naar de paarden te kijken en hen brood te voeren.

Lees verderopleidingen

Na mijn carrièreswitch als voornamelijk paardenbekapper, kwamen er ook ezels in mijn klantenbestand. Omdat dit toch best wel heel andere koek is dan paarden, heb ik mij verdiept in de ezel en een bekapcursus voor ezels gevolgd in de VS. Ik heb inmiddels aardig wat ezelhoeven mogen doen en ook aardig wat verminkte en verwaarsloosde (ezel)hoeven. Gelukkig heb ik deze met succes kunnen helpen!

Omdat de ezel in mijn categorie ‘favoriete dieren’ valt, wil ik mij er zoveel mogelijk in verder specialiseren, simpelweg omdat zij dit verdienen en zij het ondergeschoven kindje zijn. Dus naast paarden en pony’s ben ik dus ook in te zetten voor het bekappen van (muil)ezels en muildieren!

opleidingen

 • September 2017 NRC Plus (Dr. Kellon)
 • Maart – april 2018 Nutrition as Therapy (Dr. Kellon)
 • Augustus 2018 Clinic Pete Ramey (Hoof Rehab) in Northop, UK
 • September 2018 Performance Hoof with Nic Barker (UK)
 • Oktober 2018 Cushings & Insulin Resistance (Dr. Kellon)
 • December 2018 Webinar Scootboot
 • 2018 Study of The Equine Hoof
 • 2019 Bezoek aan US Davis in Californië (ezel symposium)
 • 2020 Diverse (US) webinars (ezels & IR/PPID)
 • Oktober – november 2020 Klauwbekap cursus
 • 2021 Webinars PHCP + Dr. Simon Curtis
 • 2021 NO Laminitis! Conference
 • September 2021 Laminitis: Process, Diagnosis & Treatment (Dr. Simon Curtis)
 • Maart 2022 Synthetic Materials (Dr. Simon Curtis)
 • Maart 2022 Reversing “Sinkers” and Hoof Capsule Rotation (PHCP / Pete Ramey)
 • Juni 2022 Hoof Horn infections (Dr. Simon Curtis)
 • Oktober 2022 Trimming Foals (PHCP)
 • November 2022 Equine Locomotion in Hoof Care (Simon Curtis, Sarah Hobbs & Hilary Clayton)
 • December 2022 Dr. Bowker on the Equine Hoof (PHCP)
 • Juni 2023 PHCP Donkey Behavior & Handling with Ross Keller

Mijn filosofie

Zelf heb ik het voorrecht dat ik een eigen kudde heb, bestaande uit 3 paarden, 2 muildieren en 2 ezels. Alles leeft bij- en door elkaar op een track van 3,5 ha. Door de manier waarop ze worden gehouden, is ook heel duidelijk te zien wat voor effect dit op de hoeven heeft: zeer positief. Er komen geen hulpmiddelen zoals hoefijzers, hoefschoenen of iets dergelijks bij te pas. De natuur regelt dit allemaal prima zelf.

Wanneer je ervan uitgaat dat ieder dier uniek is en daar alles op aanpast, in plaats van het dier aan te passen aan alle omliggende factoren, dan bereik je daar het beste resultaat mee. Wat vooral van belang is, is dat de basis goed is voor iedere ezel en ieder paard. Van daaruit kunnen we dan verder werken.

Hoefzorg reviews

Rose-Marie Smolders

Claire is kalm in het contact met de dieren en heeft geduld waar nodig. Ze ziet haarscherp wat er nodig is en werkt geroutineerd. Ze stemt bij bijzonderheden af op aanwijzingen van de eigenaar die het dier tenslotte het beste kent waardoor het altijd soepel verloopt. Ze geeft helder uitleg over hetgeen ze waarneemt en biedt zo nodig producten aan die ook effectief blijken. Wij zijn erg blij met haar zorg voor onze 4 ezels!

Safka Overweel

Ik ben al jaren blij met de hoefverzorging van Claire. Mijn paard was eerst echt niet makkelijk bij de bekapper en dat is nu helemaal veranderd sinds Claire hem bekapt. Ook mijn nieuwe onervaren pony – best een draakje- weet ze netjes te bekappen. Ze komt altijd haar afspraken na, dat is ook heel fijn!

Laura

Zeer tevreden over Claire! Ze komt afspraken na, gaat super goed om met de ezels en pony’s en ze krijgen altijd wat lekkers als ze klaar zijn. De ezels en pony’s staan altijd mooi op hun hoeven als Claire is geweest!

Pauline Van Beekum

Zo’n 1 1/2 jaar komt Claire bij ons voor de hoefzorg van onze 2 mini Shetlanders & 1 welshpony. Met zowel 1 pony met PPID/Cushing aanverwante hoefproblemen als een pony met hoefbevangenheid hebben we fantastische ondersteuning gevonden in het onderhoud van de hoeven en de weg naar het herstel. Met alle geduld, kennis en advies is ieder bezoek van Claire een feestje.

Joachim Jansen

Claire is betrouwbaar en let aandachtig op de reactie van mijn ezels. In eerste instantie waren ze heel schuw en bang. Stelselmatig weet ze het vertrouwen van mijn 2 viervoeters te winnen. Dit doet ze heel rustig en nauwlettend. Claire neemt haar tijd en levert een super resultaat! 100% tevreden!

Zukie Lionheart

Fijn, behulpzaam en altijd lief voor mijn paardjes, kijkt ook verder dan alleen “Bekappen” dus ook naar voeding en huisvesting/training. Claire komt nu al een paar jaar bij ons en wij zijn altijd enorm tevreden!

M.J S

Onze merrie van 5, vindt het lastig om haar achterbenen lange tijd op te tillen. Meerdere hoefsmeden gehad die haar wilden corrigeren. Bij hoefzorg werd gekeken naar wat onze merrie wel kon. Haar achterbenen werden niet hoog opgetild en het resultaat was een ontspannen paard, die zelf haar volgende voet al optilde. Echt super, de rust en deskundigheid van Claire!

Nienke Vlot

Claire is vriendelijk, rustig en eerlijk naar je paard toe. Ze is goed bereikbaar en komt haar afspraken na. Ze werkt vlot en secuur en onze paarden staan fantastisch op hun voeten sinds Claire ze bekapt. Absoluut een aanrader!

Babette Dijkstra

Ik heb mijn paard nu voor de tweede keer natuurlijk laten bekappen en ik merk duidelijk verschil. Ik ga niet meer terug naar een hoefsmid en ben erg tevreden over Claire en het resultaat!

jouw ezel
laten bekappen?

Maak direct een afspraak!

afspraak makentelmail