LEER MEER OVER JOUW DIER

Verzorging

Tanden wisselen bij ezels

Net zoals bij mensen, wisselen ezels ook hun melkgebit. Rond de 2,5 jaar beginnen zij met de eerste tanden te wisselen en ze zijn klaar als ze 5 jaar zijn.

Verzorging

White Line Disease (WLD)

Een van de meest voorkomende hoefziekten of aandoening is White Line Disease (WLD), in het Nederlands witte lijn ziekte.

Verzorging

Ezelhalsters

Ezelhalsters Bij Hoefzorg kunt u terecht voor halsters voor uw ezel(s), die wij uit de VS importeren. Omdat een ezel geen paard is, passen de meeste paardenhalsters niet goed op ezels.

Verzorging

Hoefzweren

Hoefzweren bij ezels en muildieren Iedereen die een ezel of muildier heeft, krijgt er een keer mee te maken: een hoefzweer.

Verzorging

Beweging

Het bewegen (en dus ook trainen) heeft erg veel impact op de hoeven. Door middel van de hoef te lezen, kun je al veel opmaken hoe hij zich beweegt.

Voeding

Voeding

Paarden evolueerden gedurende miljoenen jaren en leefden in kleine kuddes op open vlakten. Ze hebben zich goed aangepast om lange afstanden af te leggen op zoek naar water en schaars voer.

Verzorging

Hoef-epoxy

Een hoefbeschermer die gemakkelijk is aan te brengen en gebruikt kan worden ter bescherming van de “blote voet” tegen het afschuren en het slijten.

Over ezels

Ezelverzorging

Wat wel heel belangrijk is om te weten, is dat het tijd, geld en energie kost om een ezel te houden.

Over ezels

Over ezels

Miljoenen jaren geleden hadden paarden en ezels dezelfde voorouders. Door de evolutie zijn het totaal verschillende diersoorten geworden.

Hoefzorg reviews

Rose-Marie Smolders

Claire is kalm in het contact met de dieren en heeft geduld waar nodig. Ze ziet haarscherp wat er nodig is en werkt geroutineerd. Ze stemt bij bijzonderheden af op aanwijzingen van de eigenaar die het dier tenslotte het beste kent waardoor het altijd soepel verloopt. Ze geeft helder uitleg over hetgeen ze waarneemt en biedt zo nodig producten aan die ook effectief blijken. Wij zijn erg blij met haar zorg voor onze 4 ezels!

Safka Overweel

Ik ben al jaren blij met de hoefverzorging van Claire. Mijn paard was eerst echt niet makkelijk bij de bekapper en dat is nu helemaal veranderd sinds Claire hem bekapt. Ook mijn nieuwe onervaren pony – best een draakje- weet ze netjes te bekappen. Ze komt altijd haar afspraken na, dat is ook heel fijn!

Laura

Zeer tevreden over Claire! Ze komt afspraken na, gaat super goed om met de ezels en pony’s en ze krijgen altijd wat lekkers als ze klaar zijn. De ezels en pony’s staan altijd mooi op hun hoeven als Claire is geweest!

Pauline Van Beekum

Zo’n 1 1/2 jaar komt Claire bij ons voor de hoefzorg van onze 2 mini Shetlanders & 1 welshpony. Met zowel 1 pony met PPID/Cushing aanverwante hoefproblemen als een pony met hoefbevangenheid hebben we fantastische ondersteuning gevonden in het onderhoud van de hoeven en de weg naar het herstel. Met alle geduld, kennis en advies is ieder bezoek van Claire een feestje.

Joachim Jansen

Claire is betrouwbaar en let aandachtig op de reactie van mijn ezels. In eerste instantie waren ze heel schuw en bang. Stelselmatig weet ze het vertrouwen van mijn 2 viervoeters te winnen. Dit doet ze heel rustig en nauwlettend. Claire neemt haar tijd en levert een super resultaat! 100% tevreden!

Zukie Lionheart

Fijn, behulpzaam en altijd lief voor mijn paardjes, kijkt ook verder dan alleen “Bekappen” dus ook naar voeding en huisvesting/training. Claire komt nu al een paar jaar bij ons en wij zijn altijd enorm tevreden!

M.J S

Onze merrie van 5, vindt het lastig om haar achterbenen lange tijd op te tillen. Meerdere hoefsmeden gehad die haar wilden corrigeren. Bij hoefzorg werd gekeken naar wat onze merrie wel kon. Haar achterbenen werden niet hoog opgetild en het resultaat was een ontspannen paard, die zelf haar volgende voet al optilde. Echt super, de rust en deskundigheid van Claire!

Nienke Vlot

Claire is vriendelijk, rustig en eerlijk naar je paard toe. Ze is goed bereikbaar en komt haar afspraken na. Ze werkt vlot en secuur en onze paarden staan fantastisch op hun voeten sinds Claire ze bekapt. Absoluut een aanrader!

Babette Dijkstra

Ik heb mijn paard nu voor de tweede keer natuurlijk laten bekappen en ik merk duidelijk verschil. Ik ga niet meer terug naar een hoefsmid en ben erg tevreden over Claire en het resultaat!

professionele hoefverzoring nodig?

Neem direct met mij contact op!

Neem contact optelmail