paarden bekappen

Paarden bekappen doe ik al meer dan 10 jaar. Lees hieronder meer over mijn behandelmethoden. Neem contact op bij vragen of om een afspraak te maken.

afspraak maken

waarom paarden bekappen?

Paarden van onze generatie stammen van oorsprong af van de Equus Ferus Caballus van meer dan 55 miljoen jaar(!) geleden. Gedurende deze evolutie hebben de paarden miljoenen jaren weten te overleven zonder hoefijzers, dus waarom zou dit vandaag de dag anders moeten zijn?

Hoefverzorging, voeding, leefomstandigheden en hoe het paard beweegt, spelen een zeer essentiële rol voor een gezond paard met gezonde hoeven.

Ik ben van mening dat een paard ijzerloos door het leven kan gaan en dat er andere oplossingen beschikbaar zijn dan hoefijzers wanneer er zich bijvoorbeeld hoefproblemen voordoen.

Hoe wordt er bekapt, wat houdt dit in?

Ik bekap volgens de “natural trim”. Een back to basics en “non-invasive” (niet-agressieve) manier. Iedere hoef dient onafhankelijk – als individu – bekeken te worden als het gaat om hoefverzorging. Geen enkele hoef is hetzelfde.

Ik ben gepassioneerd in mijn werk als het gaat om het paard comfortabel te houden en om zijn hoeven in optimale conditie te krijgen en te behouden. Ik neem graag de tijd om een goede relatie op te bouwen met het dier, zodat het bekappen prettig en voorspoedig verloopt.

Tijdens de eerste bekapbeurt, neem ik de tijd om zo veel mogelijk informatie te vergaren en om zo de toekomstige bekapbeurten nauwkeurig te monitoren. Een dossier van het desbetreffende dier wordt aangemaakt. De vervolgafspraken verlopen voorspoediger dan de eerste afspraak. Op basis van hoe uw paard het doet, bespreken we het verdere verloop en welke bekapcyclus bij hem past.

Hoe vaak moet een paard bekapt worden?

De gemiddelde cyclus zit op iedere 6 weken, maar er zijn ook dieren die iedere 4 weken bekapt moeten worden. De lengte van de cyclus hangt ervan af of een dier bijvoorbeeld kampt met hoefbevangenheid of een andere hoefaandoening, of dat er nog andere externe factoren een belangrijke rol spelen die de hoefgroei beïnvloeden.

Maak een afspraak

tarieven paarden bekappen

Veulen/Paard: €55
regular trim (onderhoud, ± 30 min.)
Incl. 21% BTW
Incl. reiskosten

Great Maintenance (shetlander/veulen/paard): €85
Geen onderhouds bekapbeurt (>30 min.)
Incl. 21% BTW
Incl. reiskosten

Shetlander: €37,50
regular trim (onderhoud, ± 30 min.)
Incl. 21% BTW
Incl. reiskosten

Bekapbeurt incl. epoxy behandeling: €85
regular trim
epoxy behandeling aan 4 hoeven (alleen i.c.m. bekappen)
Incl. 21% BTW
Incl. reiskosten

Hoefzorg reviews

Rose-Marie Smolders

Claire is kalm in het contact met de dieren en heeft geduld waar nodig. Ze ziet haarscherp wat er nodig is en werkt geroutineerd. Ze stemt bij bijzonderheden af op aanwijzingen van de eigenaar die het dier tenslotte het beste kent waardoor het altijd soepel verloopt. Ze geeft helder uitleg over hetgeen ze waarneemt en biedt zo nodig producten aan die ook effectief blijken. Wij zijn erg blij met haar zorg voor onze 4 ezels!

Safka Overweel

Ik ben al jaren blij met de hoefverzorging van Claire. Mijn paard was eerst echt niet makkelijk bij de bekapper en dat is nu helemaal veranderd sinds Claire hem bekapt. Ook mijn nieuwe onervaren pony – best een draakje- weet ze netjes te bekappen. Ze komt altijd haar afspraken na, dat is ook heel fijn!

Laura

Zeer tevreden over Claire! Ze komt afspraken na, gaat super goed om met de ezels en pony’s en ze krijgen altijd wat lekkers als ze klaar zijn. De ezels en pony’s staan altijd mooi op hun hoeven als Claire is geweest!

Pauline Van Beekum

Zo’n 1 1/2 jaar komt Claire bij ons voor de hoefzorg van onze 2 mini Shetlanders & 1 welshpony. Met zowel 1 pony met PPID/Cushing aanverwante hoefproblemen als een pony met hoefbevangenheid hebben we fantastische ondersteuning gevonden in het onderhoud van de hoeven en de weg naar het herstel. Met alle geduld, kennis en advies is ieder bezoek van Claire een feestje.

Joachim Jansen

Claire is betrouwbaar en let aandachtig op de reactie van mijn ezels. In eerste instantie waren ze heel schuw en bang. Stelselmatig weet ze het vertrouwen van mijn 2 viervoeters te winnen. Dit doet ze heel rustig en nauwlettend. Claire neemt haar tijd en levert een super resultaat! 100% tevreden!

Zukie Lionheart

Fijn, behulpzaam en altijd lief voor mijn paardjes, kijkt ook verder dan alleen “Bekappen” dus ook naar voeding en huisvesting/training. Claire komt nu al een paar jaar bij ons en wij zijn altijd enorm tevreden!

M.J S

Onze merrie van 5, vindt het lastig om haar achterbenen lange tijd op te tillen. Meerdere hoefsmeden gehad die haar wilden corrigeren. Bij hoefzorg werd gekeken naar wat onze merrie wel kon. Haar achterbenen werden niet hoog opgetild en het resultaat was een ontspannen paard, die zelf haar volgende voet al optilde. Echt super, de rust en deskundigheid van Claire!

Nienke Vlot

Claire is vriendelijk, rustig en eerlijk naar je paard toe. Ze is goed bereikbaar en komt haar afspraken na. Ze werkt vlot en secuur en onze paarden staan fantastisch op hun voeten sinds Claire ze bekapt. Absoluut een aanrader!

Babette Dijkstra

Ik heb mijn paard nu voor de tweede keer natuurlijk laten bekappen en ik merk duidelijk verschil. Ik ga niet meer terug naar een hoefsmid en ben erg tevreden over Claire en het resultaat!

heb je een bekapper nodig?

Maak direct een afspraak!

afspraak makentelmail