Ezels bekappen

Zowel ezels als muildieren verdienen een goede verzorging. Dit geldt dus ook voor de hoeven. Veel ezels lijden helaas aan het ‘gebrek-aan-bekap-syndroom’. Ze staan ergens achter op een weiland of een stuk grond met veel te lange, soms omhoog groeiende hoeven.

afspraak maken

Hoefverzorging bij de Ezel

Naast het regulier bekappen, hebben zij ook de juiste verzorging nodig m.b.t. voeding. Wanneer dit niet in balans is, zal dit niet ten goede komen aan de gezondheid en dat van de hoeven.

Ezels komen van oorsprong uit droge gebieden. Ze leven in gebieden met droge, rotsachtige ondergronden. Het dieet bestaat voornamelijk uit vegetatie met weinig voedingswaarde, maar wat wel zeer vezelrijk is.

In Nederland heeft de ezel meer te verduren met water en natte(ere) ondergronden. Hierdoor worden de hoeven zacht en brokkelig en zijn ze zeer vatbaar voor infecties en andere hoefaandoeningen. De meest voorkomende hoefaandoeningen bij ezels zijn:

  • Rotstraal (een bacteriële infectie aan de straal);
  • Hoefzweren of hoef abcessen;
  • White Line Disease (WLD);
  • Hoefbevangenheid.

tarieven ezels bekappen

Ezel en Muildier: €37,50
regular trim (onderhoud, ± 30 min.)
Incl. 21% BTW
Incl. reiskosten

Hoefzorg reviews

Rose-Marie Smolders

Claire is kalm in het contact met de dieren en heeft geduld waar nodig. Ze ziet haarscherp wat er nodig is en werkt geroutineerd. Ze stemt bij bijzonderheden af op aanwijzingen van de eigenaar die het dier tenslotte het beste kent waardoor het altijd soepel verloopt. Ze geeft helder uitleg over hetgeen ze waarneemt en biedt zo nodig producten aan die ook effectief blijken. Wij zijn erg blij met haar zorg voor onze 4 ezels!

Safka Overweel

Ik ben al jaren blij met de hoefverzorging van Claire. Mijn paard was eerst echt niet makkelijk bij de bekapper en dat is nu helemaal veranderd sinds Claire hem bekapt. Ook mijn nieuwe onervaren pony – best een draakje- weet ze netjes te bekappen. Ze komt altijd haar afspraken na, dat is ook heel fijn!

Laura

Zeer tevreden over Claire! Ze komt afspraken na, gaat super goed om met de ezels en pony’s en ze krijgen altijd wat lekkers als ze klaar zijn. De ezels en pony’s staan altijd mooi op hun hoeven als Claire is geweest!

Pauline Van Beekum

Zo’n 1 1/2 jaar komt Claire bij ons voor de hoefzorg van onze 2 mini Shetlanders & 1 welshpony. Met zowel 1 pony met PPID/Cushing aanverwante hoefproblemen als een pony met hoefbevangenheid hebben we fantastische ondersteuning gevonden in het onderhoud van de hoeven en de weg naar het herstel. Met alle geduld, kennis en advies is ieder bezoek van Claire een feestje.

Joachim Jansen

Claire is betrouwbaar en let aandachtig op de reactie van mijn ezels. In eerste instantie waren ze heel schuw en bang. Stelselmatig weet ze het vertrouwen van mijn 2 viervoeters te winnen. Dit doet ze heel rustig en nauwlettend. Claire neemt haar tijd en levert een super resultaat! 100% tevreden!

Zukie Lionheart

Fijn, behulpzaam en altijd lief voor mijn paardjes, kijkt ook verder dan alleen “Bekappen” dus ook naar voeding en huisvesting/training. Claire komt nu al een paar jaar bij ons en wij zijn altijd enorm tevreden!

M.J S

Onze merrie van 5, vindt het lastig om haar achterbenen lange tijd op te tillen. Meerdere hoefsmeden gehad die haar wilden corrigeren. Bij hoefzorg werd gekeken naar wat onze merrie wel kon. Haar achterbenen werden niet hoog opgetild en het resultaat was een ontspannen paard, die zelf haar volgende voet al optilde. Echt super, de rust en deskundigheid van Claire!

Nienke Vlot

Claire is vriendelijk, rustig en eerlijk naar je paard toe. Ze is goed bereikbaar en komt haar afspraken na. Ze werkt vlot en secuur en onze paarden staan fantastisch op hun voeten sinds Claire ze bekapt. Absoluut een aanrader!

Babette Dijkstra

Ik heb mijn paard nu voor de tweede keer natuurlijk laten bekappen en ik merk duidelijk verschil. Ik ga niet meer terug naar een hoefsmid en ben erg tevreden over Claire en het resultaat!

jouw ezel of muildier
laten bekappen?

Maak direct een afspraak!

afspraak makentelmail